Onze focus op duurzaamheid

Bij CoffeeTravels hebben we een groot hart voor milieuvriendelijke, mens- & diervriendelijke oplossingen. Daarom halen we onze melk, koffie, thee en lekkers bij onze eerlijke, kleine en lokale partners EEHT, BeanBrothers, Hof van Schoor, BLOEM, Raspberry Maxx niet verder dan Brabant. We verzamelen onze dopjes van de melken voor de blindegeleide honden, delen onze koffieprut van onze Grade 1, biologische, fairtrade & rainforrest alliance boon met iedere liefhebber. We streven ernaar om zoveel mogelijk te doen aan milieuvriendelijk ondernemen, zodat we CoffeeTravels zo mooi mogelijk kunnen laten floreren.

Onze koffie

 

biologisch, rainforest alliance, fairtrade ❤ 

Wij werken met een blend van verschillende bonen van het Aprysa cooperative. Onze bonen zijn afkomstig uit Peru in de provincie Rodríguez de Mendoza in de Amazons regio. Deze regio staat bekend om zijn woeste Andes bergterrein en dicht bewolkte jungles. De bonen groeien op zo'n 1400 tot 1900 meter hoogte. Dit zorgt voor verschillende microklimaten, deze microklimaten zorgen op hun beurt voor perfecte omstandigheden om koffiebonen te groeien. Het Aprysa cooperative helpt alle 257 boeren om de boon zowel te groeien als te oogsten. Bij het groeien worden er geen pesticiden of andere schadelijke stoffen gespoten en groeien de verschillende soorten bonen geheel natuurlijk en biologisch. Door de verschillende hoogtes waar de boeren op groeien kunnen ze een langere periode dan andere boeren oogsten. Dit zorgt voor een betere gezondheid van het landschap waarop de boeren hun bessen/bonen groeien. De variaties van bonen die bij ons in de blend zitten zijn er te veel om op te noemen, maar en aantal bonen die bij ons in de blend voor komen zijn: ''Pacamara, Maragogype, Geilla, Estrella, Gran Colombia en Castillo. De bonen worden vervolgens zo duurzaam mogelijk verscheept en vervolgens lokaal bij ons in Eindhoven gebrand. Deze blend geeft een smaakprofiel van Kers, Marsepein, Roomboter, Amandel. 

Onze bekers

Onze missie om zo duurzaam mogelijk te werken geldt op alle vlakken niet alleen voor de koffie maar ook de meest duurzame opties voor bekers. Zo verkopen wij in onze winkel Rubytech en emaille bekers en vanaf september 2023 ook porselein, een beker die herbruikbaar is zodat je nooit meer in je wegwerpbekertje koffie hoeft te doen. 
Op locatie schenken wij alleen maar koffie in bamboe watercoated koffiebekers die overigens ook nog een gepersonaliseerd kunnen worden. Met een milieuvriendelijke inkt natuurlijk. 
Naast de bamboe bekers kunnen wij ook nog schenken de onze fresh made, ice tea compostable bekers. Deze zijn dus zoals de naam het al zegt composteerbaar.

Koffie op locatie

Zodra wij op locatie komen nemen wij alles wat wij hierboven hebben beschreven natuurlijk mee. Wat wij meenemen is onze biologische melk en plantaardige havermelk. Alle plastic doppen van de melkpakken verzamelen we en leveren we in bij een inzamelpunt. Het geld dat daardoor wordt ingezameld, wordt gebruikt om een puppy op te leiden tot blindengeleidehond. De doppen worden omgezet in granulaat (grondstof) en gaat vervolgens naar een bedrijf die er skateboards van maakt.
Voor de suiker liefhebbers bieden we bij de koffie rietsuiker. Bij suikerriet blijft de wortel in de grond als het geoogst wordt, dit zorgt ervoor dat de wortel een nieuw plantje kan vormen. Hiervoor hoeven dan dus geen nieuwe planten geplant te worden.

❤ Thee nemen we altijd mee❤ 

Onze theekeuzes die wij meenemen zijn van EEHT wordt gewogen en verpakt door een werkgroep met een afstand tot de arbeidsmarkt.
De rest van onze thee halen wij bij lokale bedrijven die thee verkopen.
Zelfs de doekjes die wij gebruiken op onze reizen om schoon te maken en het stoompijpje mee afnemen zijn van gerecycled plastic gemaakt.

Dan de Travels, je kan je voorstellen dat wij veel mee moeten nemen met onze reisjes. We proberen als barista's waar mogelijk met de trein reizen. Mocht dit niet lukken gaan wij met onze bestelwagen. Deze bestelwagen rijdt op diesel en Adblue.
Even de technische feitjes van deze combinatie op een rijtje.
Adblue is een oplossing van ureum in gedemineraliseerd water die wordt gebruikt om de uitstoot van stikstofoxiden (NOx)12 te verminderen. Het wordt toegevoegd aan de voertuigen die diesel gebruiken om ze zo schoon mogelijk te laten rijden en aan de emissienormen te laten voldoen. Adblue zet tot wel 85% van de NOx-uitstoot om in water en stikstof.

Onze barista's zijn zich zeer bewust van duurzaamheid en maken op locatie en eromheen de beste keuzes mogelijk.