Koffiebonen 1KG

incl. btw, excl. verzendkosten

Gratis verzending voor binnenlandse bestellingen van meer dan ‪€‬‪75‬

Standaard verzending 1 - 3 Werkdagen

Verse, biologische specialty koffiebonen die wij gebruiken tijdens onze koffiereisjes.

Fairtrade & Rainforrest Alliance

Deze blend geeft een smaakprofiel van
Kers, Marsepein, Boter, Amandel

English
This blend gives the following flavour profile Cherry, Marzipan, Butter, Almond

Gewicht

Created with Sketch.

1 kg

Productdetails

Created with Sketch.

De 100% Arabica Perú boon van Coffeetravels is een boon van Aprysa cooperative. Vers gebrand in Eindhoven. 


"Deze koffie van de boeren van het Aprysa cooperative komt uit het noorden van Perú in de provincie Rodríguez de Mendoza, een provincie in de Amazonas regio. Deze regio staat bekend om zijn het woeste Andes gebergte en dichte jungles. De Mendoza provincie ligt hier zuid oostelijk van en heeft hierdoor super vruchtbare grond. Het collectief van plantages ligt tussen de 1400 en 1900 meter hoogte. Door de variëteit van hoogte in combinatie met de vruchtbare grond kunnen alle 257 boeren van onze bonen een langere tijd oogsten. Dit zorgt ook nog eens voor een combinatie van verschillende bonen soorten uit hetzelfde gebied.
Zo gebruiken wij voor ons koffie alleen al 7 verschillende bonen en is onze koffie dus een blend. De bessen worden door de boeren gewassen, gesorteerd en gedroogd op 'raised beds' voor een snelle droging en dus zo vers mogelijk. Hierdoor ontwikkelt zich een volle maar lichtzoet smaak van onze boon waar een klein zuurtje af en toe om de hoek komt kijken."

 

Smaakprofiel: melk chocolade, zoet, klein beetje zuur

English below:

Our 100% Arabica Perú bean that Coffeetravels uses is a bean from the Aprysa cooperative. Freshly roasted in Eindhoven.

''The coffeebean bean from the Aprysa cooperative is a bean native to the northern province Rodríguez de Mendoza, a province in the Amazonas region. This region is famous for its rugged Andes mountain terrain and dense cloudy forrest. The Mendoza province lies southeast of this rugged mountain terrain, this makes the soil super fertile. The plantations lie between 1400 and 1900 meters high. Because of this variation of height in combination with the fertile soil all the 257 farmers of our beans can harvest a longer period than normal. This variation also results in a variety of different beans from the same area. We use 7 different beans from the Aprysa cooperative for our coffee which makes it a blend. The berries are sorted, washed and dried on 'raised beds' by our farmers. This drying method makes for quick drying berries which makes the beans as fresh as they can be. This make for a light sweet but full flavour with a bit of sourness peeking around the corner.''

Flavour profile: Milk chocolate, Cherry, Marzipan, Butter, Almond

Bijzondere instructies

Created with Sketch.

De verpakking is met hele bonen.

Wij werken met vers gebrande boontjes op locatie. Daarom hebben de koffiebonen zo'n rijke smaak. Is de koffieboon ouder dan 6 weken, dan zal de smaak steeds een beetje minder uitgesproken worden.