Plantaardige melk

Tegenwoordig kun je je melkkoffies niet alleen met gewone koemelk drinken, maar zijn er ook een tal aan opties voor plantaardige melken. We vertellen je over een aantal veel voorkomende plantaardige melken bij koffietentjes. Elke melk heeft eigen karakteristieke eigenschappen voor in de koffie, en daarover vertellen we je vandaag meer. Welke soorten melk heb jij wel eens geprobeerd? Of welke zou je graag willen proberen na het lezen van deze informatie?


Sojamelk

Sojamelk is gemaakt van de sojaboon. Sojamelk bevat relatief weinig calorieën, veel eiwitten en weinig verzadigd vet, het is dus een gezond alternatief. Daarnaast heeft sojamelk een rijke, romige textuur en schuimt het goed voor het maken van bijvoorbeeld een cappucino. 


Havermelk

Havermelk wordt gemaakt van haver en is een van de meest populaire keuzes als je kiest voor een plantaardige melksoort. Havermelk is erg vol en ietswat zoet van smaak en balanseert daarom de koffiesmaak goed uit.


Kokosmelk

Kokosmelk heeft een overheersende smaak in je koffie, dus je moet van de tropische smaak houden wil je deze toevoegen aan je koffie. De melk is moeilijker te schuimen in vergelijking met andere plantaardige melken.


Notenmelk

Notenmelk is over het algemeen relatief zoet van smaak. Het bevat minder eiwitten waardoor het moeilijker is de melk te schuimen.