Zuur of bitter?
Zuur of bitter?
Een lekkere koffie heeft een goede balans tussen een zuurtje en een bitter. Dit hangt onder andere af van de soort koffieboon, de branding, de zetmethode en de maling van de koffie. In algemene zin kun je zeggen dat je voor een frisse zuurgraad en minimale bitterheid vaak kiest voor een Arabica-boon en een lichte branding. Voor een wat bittere smaak kies je een wat donker gebrande koffieboon. Over verschillende koffiebonen vertellen we je een andere keer meer!
Daarnaast geeft fijner gemalen koffie een bittere smaak, omdat het water dat door de koffie wordt geperst meer contact maakt met de koffie en de bittere smaken opneemt. Tot slot geldt dat als de koffie een relatief korte doorlooptijd heeft, dit over het algemeen resulteert in een wat zuurdere smaak. En dus een langere doorlooptijd zorgt voor een koffie met meer bitter.
Nu zijn wij benieuwd of jouw huisgemaakte koffie opeens anders proeft als je gaat spelen met deze facetten. Laat je het ons weten?